Talent Talk - De Podcast - Even iets anders
🎙️ Talent Talk de Podcast – Even iets anders! 🌟
Op zoek naar inspiratie, mooie verhalen en verrassende inzichten? Bij Talent Talk de podcast hoor je elke week boeiende gesprekken met gasten die hun unieke talenten delen. Of het nu gaat om sport, gezondheid, innovatie, muziek, of talenten in het bedrijfsleven, er is altijd iets wat je raakt of inspireert.
✨ Highlights van de show:
🎧 Fascinerende verhalen van gasten die écht iets te vertellen hebben.
🎵 "De plaat en zijn verhaal" – Elke week een favoriete plaat van de gast en het bijzondere verhaal erachter.
Luister waar en wanneer je wilt via Apple Podcasts, Spotify, of je favoriete podcastplatform.
📢 Kortom: luisteren dus!
#TalentTalkPodcast #Inspiratie #Talent #Verhalen #Podcast #Sport #Gezondheid #Innovatie #Muziek #Bedrijfsleven
Talent Talk - De Podcast - Even iets anders
Arjan en Guio van festivals via de corona naar talentvolle groene ondernemers
Arjan van Reenen en Guido Peters "De meeste websites zijn slecht voor de planeet"
Het internet is net zo vervuilend als de luchtvaartindustrie. Naar verwachting is het internet rond 2040 verantwoordelijk voor 14% van de totale wereldwijde CO2 uitstoot. Dat is 7 keer zoveel als de luchtvaartindustrie. Websiteschaamte wordt de nieuwe vliegschaamte.
En we staan pas aan het begin. Het internet groeit hard door. De teller staat momenteel op bijna 2 miljard websites.
De gemiddelde website stoot 1.76 gram CO2 uit per paginaweergave. Met 10.000 bezoekers per maand komt dat neer op 211.2KG per jaar. Dat is net zoveel energie die nodig is om een elektrische auto 3000KM te laten rijden. Een behoorlijk verbruik voor een relatief kleine website.
Aan de groei van het internet doen we niets. Vandaag bepalen of de toekomst van het internet vuil of schoon wordt, dat ligt wel binnen onze macht. Daar zijn we met z’n allen verantwoordelijk voor.
We kunnen ervoor blijven kiezen om websites te hosten op vervuilende datacenters, het gebruiken van niet duurzame templates, page builders en plugins die code onlogisch lang maakt. En onbewust zijn over het overmatig gebruiken van video’s, grote afbeeldingen en het bouwen van zware webpagina’s.