
Talent Talk - De Podcast - Even iets anders
ποΈ Talent Talk de Podcast β Even iets anders! π
Op zoek naar inspiratie, mooie verhalen en verrassende inzichten? Bij Talent Talk de podcast hoor je elke week boeiende gesprekken met gasten die hun unieke talenten delen. Of het nu gaat om sport, gezondheid, innovatie, muziek, of talenten in het bedrijfsleven, er is altijd iets wat je raakt of inspireert.
β¨ Highlights van de show:
π§ Fascinerende verhalen van gasten die Γ©cht iets te vertellen hebben.
π΅ "De plaat en zijn verhaal" β Elke week een favoriete plaat van de gast en het bijzondere verhaal erachter.
Luister waar en wanneer je wilt via Apple Podcasts, Spotify, of je favoriete podcastplatform.
π’ Kortom: luisteren dus!
#TalentTalkPodcast #Inspiratie #Talent #Verhalen #Podcast #Sport #Gezondheid #Innovatie #Muziek #Bedrijfsleven
Talent Talk - De Podcast - Even iets anders
#43 Van gezicht zul je hem niet kennen. Maar zijn stem ken je zeker. Bob van der Houven. Hij is oa de stem van Dr. Doofenshmirtz in Phineas en Ferb en Milo Murphy's Wet en Kwik, Kwek en Kwak in DuckTales, en voice-over van TV programma Rail Away
Bob van der Houven (Garmisch-Partenkirchen, 28 mei 1957) is een Nederlands omroeper, stemacteur en dialoogregisseur. Hij is onder andere bekend door het inspreken van de stem van Dr. Doofenshmirtz in Phineas en Ferb en Milo Murphy's Wet en Kwik, Kwek en Kwak in DuckTales, en als de commentaarstem van het EO-programma Rail Away. Daarnaast is hij de vaste stem van Stitch in het Nederlands, Vlaams, Duits en Italiaans.
Van der Houven woonde in de eerste jaren van zijn leven in de Duitse stad Garmisch-Partenkirchen, waar zijn vader met zijn band dagelijks optrad voor Amerikaanse militairen. Toen hij acht jaar oud was, verhuisde het gezin waarin hij opgroeide terug naar Den Haag.
Als kind was Van der Houven al gefascineerd door de menselijke stem en maakte hij regelmatig hoorspelen, "radioprogramma's" en poppenkastvoorstellingen met en voor zijn vriendjes, waarbij hij elk personage een andere stem gaf. Na zijn middelbare school ging hij Engels studeren, waarna hij enkele jaren onderwijzer was op scholen in onder meer Scheveningen. Ook spreekt Van der Houven Italiaans. In de jaren tachtig sprak hij boeken in voor de Nederlandsche Blindenbibliotheek in Den Haag.